juli 20, 2024
Vilket lag spelar Benzema i? Här är allt om stjärnans nya klubb

Karim Benzema i en Real Madrid musikvideo 2019. Foto: CC.

Undrar du liksom många andra, vilket lag spelar Benzema i? Det ska vi berätta mer om snart. Men innan dess tittar vi närmare på Balon dO’r-vinnarens karriär.

Karim Benzema, den unikt talangfulla franska anfallsspelaren, har genom åren varit föremål för både beröm och kontroverser. Hans imponerande målproduktion och tekniska färdigheter på fotbollsplanen har gjort honom till en av världens mest respekterade anfallare. Men det har även utanför planen som Benzemas namn har varit omtalat, särskilt på grund av kontroverser kring hans roll i det franska landslaget. Låt oss dyka ner i Benzemas historia och se hur han har lyckats hitta kontinuitet på planen.

Benzemas tidiga karriär och genombrott

Karim Benzema föddes den 19 december 1987 i Lyon, Frankrike. Redan som ung spelare visade han enastående talang och anslöt sig till Olympique Lyonnais ungdomsakademi. Han gjorde sin debut för klubbens seniorlag 2004 och imponerade direkt med sin skicklighet och målsinne. Under sin tid i Lyon vann han fyra raka Ligue 1-titlar och etablerade sig som en av de bästa unga spelarna i Europa.

LÄS OCKSÅ: Vilket lag spelar Ronaldo i?

År 2009 värvades Benzema av den spanska giganten Real Madrid. Övergången till en av världens största klubbar innebar en stor utmaning för den unga fransmannen, men han anpassade sig snabbt och blev en viktig del av laget. Tillsammans med spelare som Cristiano Ronaldo och Gareth Bale bildade han en farlig anfallsuppsättning som skapade skräck hos motståndarna.

Under sina år i Real Madrid vann Benzema otaliga titlar, inklusive fyra Champions League-titlar och flera La Liga-titlar. Hans målproduktion var enastående, och han blev känd för sin förmåga att inte bara göra mål själv, utan också för att skapa målchanser för sina lagkamrater.

Kontroverser och landslaget

Trots sina framgångar på klubblagsnivå har Benzemas tid i det franska landslaget varit fylld av kontroverser. Efter en påstådd utpressningsskandal 2015, där Benzema var inblandad, blev han avstängd från landslaget och missade flera viktiga turneringar, inklusive EM 2016 och VM 2018. Kontroversen ledde till en del splittring och debatt inom det franska fotbollssamhället.

Efter flera års frånvaro från landslaget gjorde Benzema äntligen sin återkomst år 2021. Hans imponerande prestationer i Real Madrid och det faktum att han fortfarande var en av de bästa anfallarna i världen, gjorde att han inte kunde ignoreras längre. Hans närvaro har gett en ny dimension åt det franska landslaget, och han har visat att han fortfarande har förmågan att göra skillnad på den internationella scenen.

Förra säsongen fick vi se Karim Benzema utses till världens bästa fotbollsspelare, detta efter att han ledde Real Madrid till både La Liga och Champions League-titel. 

Vilket lag spelar Benzema i
Karim Benzema i en Real Madrid musikvideo 2019. Foto: CC.

Vilket lag spelar Benzema i?

Tidigare i sommar blev det klart att Karim Benzema är klar för att spela i Al Ittihad, detta efter att Real Madrid sålde honom i en free transfer. Benzemas lön? Den ligger på hisnande 643 miljoner dollar utspritt på tre år som är längden kontraktet är skrivet på.

Vilka är Al Ittihad? En framstående fotbollsklubb från Saudiarabien som grundades 1927 i staden Jeddah. Klubben är en av de mest framgångsrika och populära i Saudiarabien och Mellanöstern och har en stor och passionerad supporterbas. Al Ittihad har spelat en betydande roll i den saudiska fotbollshistorien och har vunnit ett imponerande antal titlar både på nationell och internationell nivå. Klubben har för närvarande (till 2021) 8 vunna saudiska Pro League-titlar, vilket gör dem till en av de mest framgångsrika klubbarna i landet. De har också vunnit den saudiska cupen, känd som King’s Cup, vid flera tillfällen.

LÄS OCKSÅ: Erling Haaland längd – hur lång är norrmannen?

På den internationella arenan har Al Ittihad gjort sig känt genom sina framträdanden i asiatiska mästerskapen. Klubben har vunnit AFC Champions League två gånger, första gången 2004 och sedan igen 2005. Deras segrar i den prestigefyllda turneringen har gjort dem till en av de mest respekterade klubbarna i Asien. Al Ittihads hemmaarena är King Abdullah Sports City Stadium i Jeddah, som har en kapacitet på över 62 000 åskådare. Arenan är också värd för stora internationella fotbollsevenemang, inklusive landskamper och andra turneringar. Klubben är också aktiv inom andra sporter och har sektioner för basket, simning och bordtennis, bland annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *