juli 26, 2024
17-åring gör mål i Allsvenskan – Lucas Bergvall vill bara mer

IF Elfsborg vände underläge och klättrade till andraplatsen i tabellen av Allsvenskan 2023.

På Platinum Cars Arena utspelade sig en händelserik match när Elfsborg stod för en imponerande vändning och besegrade IFK Norrköping med 2-1, vilket ledde dem till att ta klivet upp till andraplatsen i tabellen. Även i smålandsderbyt mellan Värnamo och Kalmar var det bortalaget som lämnade Finnvedsvallen med tre poäng.

IFK Norrköping – IF Elfsborg: 1-2

Det var en ödesmättad match på Platinum Cars Arena där IFK Norrköping och IF Elfsborg drabbade samman med andraplatsen i tabellen som insats. Under den första halvleken var det Elfsborg som hade övertaget med en imponerande dominans på motståndarens planhalva och lovande anfall. Trots den kontrollerade spelstilen saknades dock den skärpa som vanligtvis präglar Elfsborgs prestationer, och de misslyckades med att förvalta sina chanser till mål. Istället var det IFK Norrköping som tog ledningen när Arnor Sigurdsson elegant nickade in en lång frispark vid bortre stolpen från nära håll på motståndarnas planhalva. I den andra halvleken fortsatte Elfsborg att kämpa för att kvittera, och i den 75:e minuten lyckades de när Jeppe Okkels träffade nätet. Strax innan slutsignalen vände de matchen och tog ledningen med 2-1 tack vare Johan Larssons mål. Denna seger innebar Elfsborgs imponerande sjunde raka vinst och en klättring till andraplatsen i tabellen, vilket visar på lagets fantastiska form för tillfället.

IFK Värnamo – Kalmar FF: 0-1

I smålandsderbyt mellan IFK Värnamo och Kalmar FF inleddes matchen med en avvaktande inledning, och den första halvleken erbjöd få målchanser för något av lagen. Hemmalaget hade visst övertag under den första halvleken, men tappade sin momentum i den andra halvleken när Kalmar FF kom ut med en ny energi och ett högre tempo. Det var också Kalmar FF som tog ledningen genom Noah Shamouns mål i den 61:a minuten, vilket visade sig vara den avgörande träffen för matchen. De tre poängen var mycket välkomna för Kalmar, som tidigare hade gått fyra omgångar utan att vinna.

Med Elfsborgs imponerande vändning och Kalmars seger i smålandsderbyt blir det än mer spänning och förändringar i den allsvenska tabellen när lagen fortsätter att kämpa för att säkra sina positioner.