april 21, 2024
Allsvenskan på Discovery+

Discovery Networks har kommit överens med Allente om ett nytt avtal för att distribuera underhållning och sport i världsklass. Lanseringen sker inom kort och innebär att Allentes alla Premium-kunder får tillgång till discovery+ Total med bland annat 480 matcher från Allsvenskan och Superettan. Allentes kunder har nu också möjlighet att köpa tre olika tillvalspaket från discovery+, något som tidigare bara varit möjligt för Viasat-kunderna.

Allente är resultatet av sammanslagningen mellan Viasat och Canal Digital, två varumärken som försett svenska hem med högkvalitativ tv-underhållning i över 30 år. Lagom till höstens tv-kvällar Discovery Networks berätta att man slutit ett distributionsavtal med Allente som innebär att alla Allentes kunder fortsatt kan ta del av Discoverys kanaler, och nu också kan lägga till allt innehåll från discovery+, något som tidigare bara varit möjligt för Viasat-kunderna.

Allsvenskan för Premium-kunder

Allente inkluderar dessutom discovery+ Total i sitt Premium-paket, vilket innebär att de får tillgång till sammanlagt 480 matcher från Allsvenskan och Superettan, alla sändningar från vinter-OS i Peking i februari, och succéserier som Wahlgrens värld, Alla mot alla och Över Atlanten. Detta ger många fotbollsfans en anledning att jubla, eftersom det innebär att Allente som enda distributör erbjuder Allsvenskan och Premier League i samma tv-paket på privatmarknaden.

– När vi nu kan presentera ett långsiktigt avtal med Discovery, där både det linjära innehållet och allt innehåll från discovery+ blir tillgängligt för våra kunder, gör vi det med stor glädje eftersom vi vet hur mycket våra kunder uppskattar Discoverys breda utbud av sport och underhållning. Att vi dessutom som enda distributör kan inkludera discovery+ Total i vårt största och mycket populära tv-paket Premium gör oss både stolta och glada för våra kunders räkning”, säger Mahmoud Mustapha, CCO på Allente.

– Vi är mycket nöjda med att ha nått ett långsiktigt avtal med Allente. Nu kan alla Viasat och Canal Digital-kunder se fram emot mer av Sveriges mest älskade underhållning och den bästa svenska fotbollen i våra kanaler”, säger James Gibbons, EVP och GM Discovery UK & Nordics.

Fler linjära kanaler under hösten

Senare i höst får också Allentes Premium-kunder som aktiverar discovery+ Total tillgång till Discoverys åtta linjära extrakanaler med alla matcher från Allsvenskan och Superettan. Allente lanserar också under hösten de populära tv-kanalerna Eurosport 1 och Eurosport 2, något som varit mycket efterfrågat av de Viasat-kunder som tidigare inte haft tillgång till dessa kanaler.

– Det är så klart glädjande att kunna erbjuda tittarna hela Allsvenskan och Superettan och ge dem möjlighet att följa varenda minut från jakten på guld under vinter-OS i Peking. Dessutom har vi en spännande höst framför oss med starka lokala produktioner såsom nylanseringen av succeserien Mullvaden, en ny säsong av ”Alla mot alla” samt tidigare SVT-serien ”Vem tror du att du är”, säger Sanny Ekstrand, Operativ chef Discovery Sweden.

– Långsiktiga partnerskap blir allt viktigare i den snabbrörliga tv-branschen, och Allentes partnerskap med Discovery är ett perfekt exempel på hur man tillsammans kan skapa värde för kunderna. Vi är därför extra glada över att kunna presentera detta avtal”, säger Jonas Gustafsson, CEO på Allente.

LÄS MER: Sverige fotboll – allt om svenska landslaget

1 thought on “Allsvenskan blir kvar på Discovery+

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *