april 21, 2024
Fotbollsåret 2021

Årets viktigaste fotbollshändelser ska summeras och Sveriges bästa dam- och herrspelare 2021 ska prisas när Fotbollsåret 2021 sänds på TV4 den 27 december.
Programledare är Frida Nordstrand och Anna Brolin.

– 2021 har varit ett väldigt speciellt år. Äntligen fick vi tillbaka fotbollen på riktigt! Efter uppskjutna mästerskap på grund av pandemin fick vi uppleva både EM och OS. Dessutom fick vi tillbaka publiken. Arenorna fylldes sakteliga på och sällan har supportrarnas betydelse varit så tydlig. På många sätt har det varit fansens år och det ska vi hylla. Vi ska också prisa spelarna som underhåller oss med sporten vi älskar och som vi aldrig mer kommer att ta för givet. Mål, prestationer, insatser och mästare. Jag ser verkligen fram emot att få fira ett fotbollsår vi sent kommer att glömma, säger Frida Nordstrand.

TIPS: Spana in Vloggtopp för tips på vloggar!

2020 ställdes Fotbollsgalan in på grund av covid-pandemin och ersattes av programmet Fotbollsåret 2020. Konceptet fortsätter även i år och den 27 december 21.00 är det dags för en klassisk årsresumé på TV4, när tv-programmet Fotbollsåret 2021 ska sammanfatta ett minst sagt händelserikt år. Programledare är Frida Nordstrand och Anna Brolin.

Om priserna som ska delas ut på Fotbollsåret 2021

Under kvällen kommer duon dela ut priser till Årets målvakt, backmittfältare och forward på dam- och herrsidan. Årets mottagare av Fotbollskanalens hederspris kommer att tillkännages, och så koras årets bästa dam- och herrspelare när Diamant- och Guldbollen offentliggörs. Dessutom kommer flera landslagshjältar att hyllas och så bjuds tittarna på härliga återblickar på landslagens mästerskap i somras, med OS-silvret i Tokyo som höjdpunkt.

– Att få summera fotbollsåret är alltid en ynnest och just detta år är det förstås extra speciellt när vi alla fått återuppleva magin på nytt som uppstår i samspelet med den så saknade publiken och spelarna. Dessutom har vi fått ta del av flera enastående prestationer som ska bli en ära att få uppmärksamma, säger Anna Brolin.

Fotbollsåret 2021 sänds måndagen den 27 december på TV4 och TV4 Play 21.00–23.00 (kort avbrott 22.00 för TV4Nyheterna). Dessutom visas ett förprogram på TV4 Play klockan 20.30, där bland annat Årets domare, Årets Futsalspelare och Årets eFotbollsspelare prisas.

LÄS MER: Streama fotboll – här hittar du alla fotboll streams i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *