april 21, 2024
Ny Max Verstappen dokumentär

Den 2 april är det stor premiär för Viaplays dokumentärserie ”Max Verstappen: Anatomy of a Champion” med all access till Formel 1-världsmästaren. Serien i tre delar ger tittarna en unik inblick i Verstappens VM-vinnande säsong 2022, men ser även tillbaka på hans barndom samt porträtterar Max intensiva relation med sin far Jos Verstappen.

– Under den senaste säsongen har jag gett Viaplay tillträde till min värld för att ge en ärlig och personlig inblick i min karriär och mitt liv. Även om berättelsen naturligtvis är mycket bekant för mig själv, hoppas jag att detta ger tittarna chansen att se vad alla runt omkring mig har bidragit med för att nå de framgångar vi hittills uppnått, säger Max Verstappen.

Max Verstappen: Anatomy of a Champion välkomnar tittarna in i Max Verstappens värld med exklusiv tillgång till hans liv, och visar för första gången den komplexa individen bakom den fantastiska talangen. Serien uppmärksammar den unge Max strävan efter perfektion, där han ofta känner tyngden av den enorma medieuppmärksamheten och skyldigheterna på sina axlar.

LÄS OCKSÅ: Vårens Robinson får nytt upplägg – äldre mot yngre

Serien djupdyker även i Max privatliv och undersöker hans tajta band till sin far Jos, och den avgörande roll denne har spelat för att forma vägen till framgång.

Genom intervjuer med nära familj och vänner målar serien upp en bild av en starkt beslutsam och målmedveten ung man – född i en familj av racerförare och risktagare, med djup kärlek och respekt för sin far och racingsporten.

Ny Max Verstappen dokumentär
Foto: Viaplay.

Ny Max Verstappen dokumentär – så säger de medverkande

Som Jos Verstappen uttrycker det:

– Många människor har ingen aning om vad som krävs för att nå toppen i sportens värld.
Serien är ett måste för inbitna Formel 1-fans, men även tittare som letar efter ett spännande och känslomässigt bakom kulisserna-porträtt.
Avsnitt 1 av Max Verstappen: Anatomy of a Champion har premiär på Viaplay söndagen den 2 april, följt av avsnitt 2 den 9 april och avsnitt 3 den 16 april.

Viaplay har Formel 1-rättigheterna i Sverige, Polen, Nederländerna, Finland, Sverige, Norge, Danmark, Island, Estland, Lettland och Litauen.

Max Verstappen, Formel 1-världsmästare:

– Under den senaste säsongen har jag gett Viaplay tillträde till min värld för att ge en ärlig och personlig inblick i min karriär och mitt liv. Även om berättelsen naturligtvis är mycket bekant för mig själv, hoppas jag att detta ger tittarna chansen att se vad alla runt omkring mig har bidragit med för att nå framgången vi har haft hittills. Jag hoppas också att det ger fansen runt om i världen mer insikt i det hårda arbete, engagemang och passion som ligger i att tävla på högsta nivå inom motorsport från alla inblandade. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans, och jag hoppas vi kan fortsätta att driva på tillsammans för att uppnå ännu mer.

Jos Verstappen:

– Max Verstappen: Anatomy of a Champion är en personlig och ärlig skildring av vårt förhållande som far och son. Det har varit otroligt att ha sett min son växa upp till en av de mest målmedvetna och bästa förarna någonsin i sporten, och jag är så stolt över att ha påbörjat den här resan tillsammans med honom. Jag hoppas att den här serien kommer att ge tittarna en större uppskattning för de uppoffringar och det hårda arbetet från alla inblandade som ligger till grund för att nå framgång på högsta nivå. Jag är mycket stolt över Max, och jag hoppas att hans fans kommer att njuta av denna unika bakom kulisserna-serien.

Peter Nørrelund, EVP & Chief Sports Officer, Viaplay Group:

– Det här är en otroligt avslöjande och känslosam serie som tar tittarna på en resa genom livet för ett riktigt racingunderbarn. Från den intensiva förberedelsen och strategin som går in i varje lopp, till de personliga utmaningar och triumfer som formar honom som person, så erbjuder denna serie en oöverträffad blick in i tankebanor och hjärtat hos en av sportens största stjärnor. För både inbitna F1-fans och alla som är intresserade av den mänskliga sidan av tävling på högsta nivå är detta helt enkelt fantastiskt innehåll. Vi är oerhört nöjda med, och stolta över, Viaplays samarbete med Max och hans team.

Nicole Horanyi, Head of Documentary, Viaplay Group:

– Jag är extremt stolt över Anatomy of a Champion som ger en helt annan inblick i Max Verstappens VM-seger 2022. Men serien handlar om mycket mer än bara sporten, den skildrar också en familj som har offrat mycket på vägen till framgång. En väldigt universell berättelse egentligen, om de komplexa familjerelationer vi alla är gjorda av och som i den här serien ger oss en helt ny förståelse för Max extremt hårt arbetande och kompromisslösa karaktär.

Tom Keeling, Executive Producer, Pulse Films:

– Max är utan tvekan den mest naturligt begåvade föraren i sin generation. Det var ett stort privilegium att få så exklusiv tillgång och producera en insiktsfull serie som undersöker vad som gör honom till den bästa, samtidigt som den bygger ett porträtt av vem han är utanför racingbanan. Max Verstappen: Anatomy of a Champion ger oss en oöverträffad inblick bakom kulisserna i hans barndom, hans familj, mästerskapet och vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *